Herhangi bir su sıkıntısı yaşamamak adına apartman, iş yeri, kamu kurum ve kuruluşlarında su stoklama amacı ile yapılan su depolarına gerekli özen gösterilmediği ve yıllarca ihmal edilmektedir. Bu ihmalden dolayı su depoları dış etkenler nedeniyle tortu, yabancı maddeler ve bakteri yuvasına dönüşmektedirler. Yıllarca temizlenmeyen su depolarında fiziksel ve kimyasal kirlenmelerin meydana gelmesi ve klor aktivitesinin azalmasıyla tifo, kolera, sarılık, lejyoner v.b. hastalıkların oluşmasına sebep olabilmektedir. Günümüzde musluklarımızdan akan suyu her ne kadar içmesekte dişlerimizi fırçalıyor ,meyve ve sebzelerimizi yıkıyor ve duş alıyor ve daha bir çok sağlığımızı yakından ilgilen alanlarda kullanıyoruz. Binaların önüne kadar temiz gelen suyu eğer depoları ve tesisatınızı temizletirseniz depolardaki suyu gönül rahatlığıyla tükete bilirsiniz. Arnavutköy Su Deposu Temizliği olarak su depolarınızı temizliyor ve depodaki suyunuzun kullanılabilir duruma gelmesini sağlıyoruz. Bunun için yapmanız gereken tek şey bizimle iletişime geçmek..
Başta Trakya olmak üzere Türkiye'nin tüm şehirlerinde olduğu gibi, Arnavutköy şehrinde de, Su Deposu Dezenfeksiyonu düzenli bir şekilde yapılmaktadır. İnsan sağlığı söz konusu olduğu için, özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu olan su deposu dezenfeksiyonu hem bizim hem de sevdiklerimiz için ihmal edilmemesi gereken bir konudur.
Arnavutköy'da birçok firma tarafından gerçekleştirilen bir işlem olan, Su Deposu Dezenfeksiyonu düzenli olarak yapılmaktadır. Düzenli bir şekilde yapılmaz ise, birikecek çamur, kir, pas ve yosun tabakası her geçen gün artacak ve suyun kirlilik oranı da çok yüksek düzeylere ulaşacaktır.
Evlerinizde veya apartmanlarınızda bulunan su depoları herhangi bir su kesilme durumu ihtimaline karşı kullanılan bir sistemdir. Su depoları uzun vadede kullanım sağlaması gerektiğinden dolayı bakımlarının da düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Bu yüzden Arnavutköy Su Deposu Temizliği firmamız olan Yılmaz TrakyaTem olarak size her türlü konuda hizmet sağlamaktayız. Her türlü su deposu bakım işlerinde ustalıkla bir çalışma sağlayarak daima müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız. Apartmanlarınızda bulunan su depolarını siz uygun bulduğunuz zaman taktirinde gelerek her türlü bakımlarını ve temizliklerini yapmaktayız. Firmamız olarak bakım sağladığımızı ve onarılması gereken yerleri de tespit ederek onarır ve su depolarınızı uzun vadede kullanılmasını sağlarız.
Binalarda su depoları içme suyunu güvenli ve sağlıklı bir şekilde depolama ve tüm binaya dağıtma görevini üstlenir. Bu nedenle içerisine yabancı ve zararlı bir madde girmeyecek ya da tonlarca suyu dışarıya kaçırmayacak derecede izole edilmiş olmalıdır.
Eğer su kaçırmakta olan bir deponuz varsa büyük masraflar yaparak deponuzu yenilemek zorunda değilsiniz, su deposu izolasyon firmaları arasında zirve konumunu her daim koruyan şirketimiz sizi bu masraftan kurtararak depolarınızı uzun yıllar boyu kullanabileceğiniz, 100% yalıtımlı hale getirmektedir.
Üstelik su deposu izolasyon malzemesi olarak kullanmış olduğumuz çok çeşitli kaplayıcılar su ile birlikte tepkimeye girmeyen malzemelerdir ve beraber kullanılmaları tamamen güvenlidir.
Düzenli olarak temizlenmiş bir su deposu ve uygun bir tank öncesi ve sonrası filtreleme, güvenli ve temiz bir su temini sağlamanın en iyi yoludur. Evsel su depolarının temizlik ve bahçecilik, bazen de yemek pişirme ve içme için güvenli su sağlaması beklenir. Bu nedenle tankların düzenli olarak temizlenmesi gerekir, ancak ne yazık ki çoğu insan su tanklarını nasıl temiz tutacağını bilmiyor. Zamanla suyunuzu kirletebilecek ve hastalığa neden olabilecek bakteri veya tortular birikebilir.
Suda uzun süre bekletilen klor, mikroorganizmalar için uygun ortam oluşturan etkinliğini yitirir. Dezenfekte ekiplerimizin bugüne kadar yapmış oldukları veya verilen hizmet sırasında su depolarının fiziksel temizliğini yaparken karşılaştıkları ve rapor halinde müşterilerimize sundukları bilgi formlarında, su depolarının birçok hastalığa davetiye çıkarmakta olduğunu gördük. Su tanklarının uzun süre temizlenmemesi veya dezenfekte edilmemesi sonucunda fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirletici maddeler suda çamur, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumuna neden olur. Bu durum suyun canlılığını ve kullanılabilirlik özelliklerini yok etmektedir.
Depolardaki suyu içmesek bile, sudaki mikroplar meyve ve sebzelerin yıkanması, banyoda ve tuvalette kullanılması, dişlerimizin fırçalanması, bulaşıkların ve çamaşırların yıkanması ile vücudumuza girmeye devam ediyor. Tifo, tifüs, dizanteri, kolera ve vücudumuzdaki hepatit gibi hastalıkların oluşumuna sebep oluyor. Özellikle bakımsız su depolarında oluşan yosun, kir, pas, çamur, haşereler, fare vb. hayvan ölüleri ile metal ve inşaat parçalarının oluşturduğu bakteriyel ve mayasıl rahatsızlıklara yol açmaktadır.
Arnavutköy Su Deposu Temizliği olarak, depolardaki fiziksel kirlenmenin önüne geçmek ve depolarınızın fiziksel temizlik ve dezenfeksiyonunu sağlayarak maksimum hijyen sağlamaya çalışmaktayız. Bu sayede kokusuz, tortusuz, daha berrak suyu nitelikli bir hale getirerek tüketmenizi hedeflemekteyiz. Ek olarak, su depolarındaki kum ve pas parçacıkları hidrofor, arıtıcı, çamaşır ve bulaşık makinelerimize zarar vermektedir. Bundan kaçınmanın tek yolu, su tanklarının özel kimyasallar ve tanklar için, en az yılda bir kez eğitimli profesyoneller tarafından üretilen yüksek basınçlı makinelerle dezenfekte edilmesi ve temizlenmesidir.
Suların depolandığı deponun niteliği, suyla etkileşimi açısından önemlidir. İçme, Kullanma sularının depolanmasına ilişkin ilgili yasal bir mevzuat bulunmamakla birlikte birlikte "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" de depo niteliği fayans olarak belirtilmiştir. Ayrıca bu yönetmelikte suların niteliklerini değiştirmeyecek paslanmaz çelik ve benzeri maddeler ile yapılmış depolar ve suyla temas eden yüzeylerin epoksi gibi maddelerle kaplı çelik tanklar da kullanılabilir şeklinde maddelenmiştir.
Kullanma ömrü dolmuş ve yüzeyi dökülmüş fayans, beton kullanımı elverişsiz depolar için uygun bir yalıtım malzemesi belirlenmelidir. Bu yalıtım malzemesinin suyla etkileşimi ve içme-kullanma suyu kalitesi üzerindeki etkileri belirlenip bu konu ile ilgili çalışmalara bir an önce başlamak gerekmektedir.
Su deposu temizliği esnasında çok güçlü kimyasallar kullanılacağı için işlem sırasında işlem yapacak olan kişinin veya kişilerin koruyucu elbiselerini giymiş olmaları, gözlük ve maskelerini takmış olmaları gerekmektedir. Su deposu temizliği işlemini, mutlaka bu iş hakkında uzman olan kişiler yapmalıdır. Aksi taktirde yanlış teknikler, su deposunun zarar görmesini ve su deposunu kullanan kişilerin su kullanımına engel olmasına neden olur. Periyodik su deposu temizliği
işlemlerinde profesyonel bir firmadan yardım almanız hem deponuzun hem de sizin sağlığınız açısından en uygunu olacaktır.Temizlik yapılabilmesi için su deposunun içerisi tamamen boş olmalıdır. Temizlik yapılacak olan su deposunda su varsa boşaltılır. Temizlik ekibi, işlem öncesinde gerekli güvenlik kıyafetlerini giyerler. Ve ardından temizlik işlemi başlar. Deponun iç yüzeyini kaplamış olan tüm atıklar temizlenir ve işlem sonrasında depo içerisinde gözle görülür hiçbir kir, pas ve tortu kalmaz. Fiziksel temizlik işlemi bittikten sonra kimyasal temizlik başlar. Kimyasal maddeler ile depo içi temizlenir. Bu adımda maske kullanımı önemlidir. Yüksek kimyasal maddeleri solumamız kötü sonuçlara neden olabilir. Kimyasal temizlikten sonra sıra kimyasal madde ve atıkları temizleye gelir. Basınçlı su yardımıyla depo içerisindeki kimyasal atıklar temizlenir. Böylelikle su deposu temizlenmiş olur.
Temizleme işlemi uygulanacak deponun tamamen boş olması gerekir. Temizlik işleminden önce deolu olan depo boşaltılır ve temizliğe hazır hale getirilir. Temizlik işleminde kimyasal maddeler de kullanaılcağı için temizlik işlemini yapacak görevlilerin ve personellerin uygun güvenlik kıyafetlerini giymeleri gereklidir. Öncelikle fiziksel temizlik ile depo içerisindeki görünen tortulardan kurtulunur. Fiziksel temizlik sonrası depo içerisinde herhangi bir fiziksel atık görünmez. Bu adımdan sonra sıra kimyasal temizliğe gelir ve bu adımda kimyasal maddeler kullanılarak gözle görülmeyen ama insan sağlığına zarar veren maddeler temizlenir. Kimyasal temizlik sonrasında basınçlı su ile son temizlik yapılarak depo içerisinde kalan kimyasal maddeler temizlenir. Böylelikle depo, kullanıma hazır hale gelir.